Kazernelaan 113-B, 6006SP Weert communicatie@entc.nl

Vereniging

De Eerste Nederlandse Teleski Club (ENTC).

Dit is de naam van onze vereniging. ENTC is opgericht op 29 augustus 1979 door een aantal fanatieke waterskiërs.

Onze vereniging was destijds de enige cable ski club (teleski = cableski) in Nederland. Actief op recreatiepark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Door de unieke combinatie van een cableskibaan en een boot accomodatie is De Beekse Bergen een aantal jaren het nationaal trainingscentrum van de NWB (Nederlandse Waterskibond) geweest. Daardoor werden er in Hilvarenbeek ook diverse nationale en internationale wedstrijden georganiseerd. Hoogtepunt waren de Europese Kampioenschappen cable in 1986.

Ook heeft ENTC een recordpoging voor het Guiness-Book of records gedaan. Een groep van 8 personen waarvan er uiteindelijk 4 het vol hebben gehouden om 24 uur te skiën.

Op de Beekse bergen is ook een jaar lang een waterski-show gegeven voor de bezoekers van het park. Dit alles in samenwerking met ENTC en de NWB.

Op 1 januari 1987 verkochten de gemeenten Tilburg & Hilvarenbeek recreatiepark De Beekse Bergen aan de firma Lips. Door deze overname moest de cable skibaan weg uit De Beekse Bergen. ENTC wordt eigenaar van de baan en krijgt een schadevergoeding om de cable skibaan op een andere definitieve locatie weer op te bouwen. In die periode wordt er ook een stichting in het leven geroepen om de middelen en de cable skibaan te beheren. De stichting is natuurlijk ook verantwoordelijk voor het zoeken naar een nieuwe locatie.

Na veel inspanning vinden de stichting en ENTC in 1990 een water in Best waar men een park wil beginnen Aqua Best. Op dit park vinden de stichting en ENTC nieuw onderdak.
Zo kan in 1991 het seizoen beginnen op de deze locatie. Op Aqua Best zijn inmiddels ook met groot succes diverse nationale en internationale wedstrijden georganiseerd.

ENTC is tot eind 2009 uitgegroeid tot een gezellige vereniging met +/- 150 leden met een eigen cable skibaan van ± 800 meter lang waar je met 10 personen tegelijk aan kan skiën.

Door veiligheid conflicten met de eigenaar van Aquabest zijn we naar een andere locatie voor onze skibaan gaan zoeken. Na een lange zoektocht hebben we een unieke locatie gevonden in Weert. Op de waterplas naast het Subtropisch Zwembad de IJzerenman hebben we onze cable skibaan nadat deze helemaal gerenoveerd is wederom opgebouwd. De vereniging is een unieke langdurige samenwerking aangegaan met de Gemeente Weert en het Subtropisch Zwembad de IJzerenman. Door deze samenwerking krijgt de gemeente Weert een nieuwe vereniging in zijn gemeente met topsport ambities. De cable skibaan heeft de afmetingen en eigenschappen van een officiële wedstrijd baan geschikt voor alle disciplines.  U bent altijd welkom om te komen kijken tijdens onze clubtijden naar de prestaties van onze leden.

Like ons op facebook

Aangesloten bij:

                                                                                                                                                                                IWWF 75 color 1 scaled

Facebook

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van ons nieuws:
Naam:
E-mail adres:
 

Trainingslocatie

Adres:
Kazernelaan 113-B
6006 SP Weert
Nederland

E-mail:


KVK: 40258950