Kazernelaan 113-B, 6006SP Weert communicatie@entc.nl

Wakeskaten

Wakeskaten is een combinatie tussen wakeboarden en skateboarden.

 

Een wakeskate is dus eigenlijk een skateboard, maar dan voor op het water. Een wakeskate heeft geen bindingen waarin je voeten vast zitten, je staat er los op.
Dit kan gewoon op blote voeten, of eventueel op een paar oude sportschoenen. De bovenkant is gemaakt van ruw materiaal, zodat je voldoende grip hebt.

Uitvoeringen:

 

Wakeskating wordt, net als wakeboarding en waterskiën, gedaan op twee manieren.

1. Aan een Cable Skibaan

2. Achter een boot

 

Opstarten:

Bij de start zijn er drie methodes mogelijk.

1. Vanuit het water je ligt in het water met de wakeskate dwars voor je. Zodra je klaar bent, geef je een bepaald teken aan de baandraaier en de cable begint de snelheid van 30 km per uur op te zoeken. Wanneer je genoeg kracht voelt sta je op.

 

2. Vanaf de wal je gaat zitten op de kant. Je legt de wakeskate in het water en je legt je voeten er losjes op. De meenemer van de cable haakt je aan en je laat je gewoon zakken op de skate.

3. Lopend vanaf de wal (voor gevorderden) je neemt de skate in je ene hand en het touw in de andere hand. De meenemer van de cable haakt je aan en je rent zelf mee vanaf de startmat. Dan spring je en gooi je de skate onder je op het water en   landt op de skate.

 

Verschillen:

Bij wakeboarding sta je in bindingen, maar bij wakeskating sta je los, op blote voeten of op speciale schoenen. Toch zitten er duidelijk grotere verschillen tussen het wakeboarden en het wakeskaten. De tricks op een wakeskate zijn anders dan de tricks die gedaan worden door wakeboarders. Zo is het bijvoorbeeld bij het wakeskaten erg populair om sliders en rails te nemen. De tricks die gedaan worden zijn eigenlijk bijna hetzelfde als de tricks die ook op skateboards gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan een kickflip of een shuvit. Het duurt echter heel lang voor je een sprong zo goed onder de knie hebt dat hij bijna niet meer fout gaat. 

 

Als beginner word je vaak het advies gegeven om er voor de zorgen dat je het board eerst totaal onder controle krijgt voordat je er tricks op gaat doen, want een goede basis is erg belangrijk bij het wakeskaten. De eerste trick die de meeste beginners doen is een ollie, dit is het omhoog flippen van het board en weer landen. Dit is de basis van alle tricks en vanuit hier kan dus een nieuwe trick geleerd worden. 

 

  

 

Like ons op facebook

Aangesloten bij:

                                                                                                                                                                                IWWF 75 color 1 scaled

Facebook

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van ons nieuws:
Naam:
E-mail adres:
 

Trainingslocatie

Adres:
Kazernelaan 113-B
6006 SP Weert
Nederland

E-mail:


KVK: 40258950